09.10.2024 ГУНДИ – ЛЕГЕНДА ЗА ЛЮБОВТА

ГУНДИ - ЛЕГЕНДА ЗА ЛЮБОВТА

Затварят най-голямата зала в България за Гала премиерата на

„Гунди – Легенда за любовта“

Актьори и зрители ще гледат заедно за първи път филма

на 09 октомври в зала „АРЕНА СОФИЯ“

 

 

Игралният филм „Гунди – Легенда за любовта“ ще бъде представен на живо за първи път пред публика на 9 октомври в зала „Арена София“. Продуцентите от „Междинна станция“ очакват това да бъде най-голямата гала премиера, правена за филм в България! Събитието ще събере на едно място целия снимачен екип, а по огромния син килим ще минат всички актьори, участвали във филма. По изключение и заради небивалия зрителски интерес, за гала премиерата ще бъдат пуснати в продажба и 5 000 билета за всички, които искат да съпреживеят заедно с екипа историята на една от най-емблематичните личности на България Георги Аспарухов – Гунди.

огромен екран

Филмът ще се прожектира на огромен екран, който ще бъде специално инсталиран за целта. Цените на билетите ще варират между 50 и 90 лева спрямо позицията в залата. Продажбата ще стартира на 6 юни в 10:30 часа в мрежата на Eventim.bg за цялата страна!

VIP измиване на лек автомобил, плюс току-що изпечена пица, от Автомивка Grillo, намалено от 54 лв. на 29 лв.

 

Екзотично хапване за вкъщи! Суши сет с 56, 68 или 128 хапки, намалено от 41 лв. на 27 лв.

„Гунди – Легенда за любовта“ проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година. В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма.

Павел Иванов, в ролята на Гунди

Павел Иванов е един от най-нашумелите и разпознаваеми български актьори. Завършва НАТФИЗ през 2016 година при ненадминатия Стефан Данаилов. Но още през 2014 става част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Където играе главни роли в едни от най-касовите спектакли. През 2016 година името му добива популярност и в телевизията, благодарение на сериала ,,Полицаите от края на града”. Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е ситкомът „Татковци“. Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино ангажименти Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.

Александра Свиленова, в ролята на Лита

Александра Свиленова е новоизгряващ талант, който ще изиграе една от централните и ключови главни роли във филма – тази на Величка Маркова – Лита, съпругата, най-голяма любов и вдъхновение за Гунди. Това е първата голяма роля в киното за актрисата. Тя учи „Актьорско майсторско за драматичен театър“ в класа на проф. д-р Ивайло Христов. Александра участва още в представлението на Учебен театър НАТФИЗ: „Диканка – резултати от уъркшоп” с режисьори Мартин Киселов и Ева Данаилова, постановката „Опасни връзки“ с режисьор Станка Калчева, както и в „Недовършена пиеса за механичен нож” под режисурата на Ованес Торосян.

Димитър Димитров, режисьор

Димитър Димитров е добре познат на зрителите като режисьор на популярните сериали „Отдел издирване“, „Дяволското гърло“, „Откраднат живот“, „Връзки“, „Дървото на живота“, „Съни Бийч“, „Мен не ме мислете“ и още много други. Дебютът си в игралното кино прави на 27 години с филма „Събирач на трупове“. Който участва в селекцията на редица престижни международни фестивали. Има опит още в късометражно и документално кино.

Борис Славков, оператор

Операторското майсторство на филма е в ръцете на Борис Славков. Работил по сериалите „Войната на буквите“, „Отдел издирване“, „Откраднат живот“, „Дяволското гърло“, „Съни бийч“, „Мен не ме мислете“, както и по филмите „Шекспир като улично куче“, „Всичко, което тя написа“, „Събирач на трупове“.

Емил Бонев, сценарист

В сърцето на проекта и негов сценарист е Емил Бонев. След завършването си във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“, Емил Бонев има 60 роли и национални награди. Автор е на пиесите „Морска сол“, „Пакетче семки“, „Покер“, „Кантон 117“, „$910“, играни с успех в страната и чужбина. Драматургичен консултант и диалогист е на филма „Пазачът на мъртвите“ на Илиян Симеонов и сценарист на лентите „Прогноза“ на Зорница София и „Засукан свят“ на Мариус Куркински. Като главен сценарист Емил Бонев се подписва под сериалите „Морска сол“, „Недадените“ и „Скъпи наследници“. Режисьор е на десетки спектакли, между които „Гнездо на ангели“ в Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив”, „Мъжка задушница“ в Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе, „Бонбон“ в Народен театър „Иван Вазов“, „Сюрприз“ на Младежки театър „Николай Бинев“, „Чиничита“ и „Убийство без убийство” в Театър 199 – „Валентин Стойчев”.

Филмът на режисьора Димитър Димитров ще залее с емоции киносалоните в България от 18 октомври. А дотогава подробности за „Гунди – Легенда за любовта“ може да следите в официалните профили на продукцията:

 

Линк към официалния трейлър в YouTube:

Линк към официалния сайт: http://gundifilm.com

Линк към Facebook страницата на филма: https://www.facebook.com/gundi.film

Линк към Instagram профила на филма: https://www.instagram.com/gundi.film/

Линк към TikTok профила на филма: https://www.tiktok.com/@gundi.film

***

Leave a Comment